Freelancer-graafikko

11.3.2018 Tervetuloa seuraamaan blogiani! Täällä kirjoittelen siitä millaista työtä helsinkiläinen freelancer-graafikko tekee, esittelen ehkä joitain opettavaisimpia projektejani ja kerron siitä miten graafisen suunnittelun tilaaja voi saada aikaan timanttisen laadukasta jälkeä omissa projekteissaan.

Mitä freelancer-graafikko tekee?

Graafisen suunnittelijan työkenttä voi olla tämän tekstin lukijalle jo selvä, mutta käyn sen kuitenkin lyhyesti läpi. Freelancer-graafikot tekevät samaa työtä kuin graafikot jonkun yrityksen palkollisina. Työnkuvaamme kuuluu esimerkiksi visuaalisten ilmeiden, verkkosivujen, tapahtumailmeiden, käyttöliittymien ja konseptien suunnittelu, kuvittaminen sekä lehtitaitto. Graafista suunnittelijaa voi ajatella ongelmanratkaisijana, jonka koulutus ja kokemus kattaa todella monialaisesti eri suunnittelutehtävissä toimimisen. Kokenut graafinen suunnittelija pystyy auttamaan asiakasta muissakin kuin visuaalisissa pulmissa vaikka kehittämällä tämän organisaation toimintaa tai strategiaa. Lisää graafisen suunnittelijan työstä ja palkkaamisesta voit lukea Grafia ry:n sivuilla.

Itse olen aloittanut työskentelyn alalla 2000-luvun alkupuolella ja työskennellyt täyspäiväisenä freelancerina vuodesta 2014. Vapaus valita omat työajat, työskentelypaikka ja työkaverit ovat olleet minulle antoisinta itsenäisesti työskentelemisessä. Olen päässyt näkemään millainen työmaailma on isoissa organisaatioissa ja pienissä firmoissa. Tällainen työtapa motivoi minua hoitamaan kaikki projektini alusta loppuun laadukkaasti ja asiakkaan tarpeita ajatellen. Freelancerina panostan asiakaspalveluun ja toimin mahdollisimman joustavasti.

Teen tiivistä yhteistyötä digitoimisto Agendan kanssa, ja täältä saan työhöni myös tukea, hyviä kehitysehdotuksia ja tarvittaessa web developerin apua. Toinen devaus-kontaktini on Lucky Fewn taitava tiimi. Tämän lisäksi työskentelen säännöllisesti muiden freelancer-kollegoideni kanssa, sillä välillä on hyvä, että projekteissa on useampi kuin yksi suunnittelija kattamaan koko osaamisalueen tai laajuden.

Muista tehdä graafisen suunnittelun tilaus hyvissä ajoin

Työmäärä freelancerina toimiessa menee sykleissä. Usein kiireisintä on ennen joulua ja juhannusta, kun asiakkaan pitää saada projektinsa päätöksen ennen lomia. Jos sinulle on tulossa projekti juuri tähän saumaan, niin suosittelen tekemään tilauksen hyvissä ajoin parhaan suunnittelijan saamisen varmistamiseksi. Itselleni mieluisin kiiretilanne on kun perjantaina on aikaa lähteä retkelle keskellä päivää nauttimaan ulkoilmasta ja maanantaina pääsee taas ratkomaan suunnitteluongelmia.

Miksi palkata freelancer-graafikko?

Asiakkaan näkökulmasta antoisinta freelancerin palkkaamisessa on joustavuus, suora yhteys suunnittelijaan ja henkilökohtainen palvelu. On kuitenkin olemassa hyviä ja huonoja suunnittelijoita ja syyskuun postauksessani käsittelen sitä miten työn tilaaja voi löytää onnistuneen freelancer-tilaaja-suhteen ja juuri oikean suunnittelijan omiin tarpeisiinsa. 

Oletko mahdollisesti etsimässä uutta suunnittelijaa täydentämään tiimiäsi tilapäisesti tai onko kehitteillä uusi visuaalisen viestinnän projekti? Ota avuksesi etsintään kirjoitukseni freelancer-suunnittelijoiden verkostoista.

Jos haluat kuulla ajatuksiani visuaalisen ilmeesi kehittämisestä, verkkosivujen uudistamisesta tai tarvitset apua muuhun (graafisen) suunnitteluun ota yhteyttä täällä niin jutellaan!