24.5.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Inka Kosonen Creative: blogi

Inka Kosonen Creative: blogi

Tervetuloa lukemaan freelancer-graafikkona työskentelemisestä ja oppimaan miten toteuttaa vielä parempaa visuaalista viestintää.

21.12.2021 - Kommentit pois päältä artikkelissa Yksin työskentelystä jaettuun toimistoon – Miksi jaetussa tilassa työskentelevä graafinen suunnittelija on hyvä valinta?

Yksin työskentelystä jaettuun toimistoon – Miksi jaetussa tilassa työskentelevä graafinen suunnittelija on hyvä valinta?

21.12.2021 Vuosi on vierähtänyt ja parvekenäkymä vaihtunut toiseen. Yllä oleva kuva on napattu pari päivää sitten uuden työhuoneeni ikkunasta. Muutin syksyllä työpisteeni kotoa Merihakaan toimistohotelliin ja jaan huoneen kahden freelancer-ystävän kanssa. Olin jo kyllästynyt viettämään kaikki arkipäivät neljän seinän sisällä ja aika oli kypsä maiseman vaihdokseen. Olenhan utelias graafinen suunnittelija eikä päätös muutoksesta ollut vaikea, kun ystäväni Maritta ehdotti yhteisen työhuoneen etsimistä. Kohtalo johdatti meidät täydelliseen sijaintiin ja 13. kerroksen korkeuteen Helsingin Meritorniin. Täydellisen työhuonepaikan löytäminen ei ole helppoa, mutta tästä kirjoituksesta löydät vinkkejä, jotka helpottavat etsimistä.

Read more

8.4.2021 - Kommentit pois päältä artikkelissa Freelancer graafikon koronavuosi 2020 – mikä muuttui ja loppuivatko työt?

Freelancer graafikon koronavuosi 2020 – mikä muuttui ja loppuivatko työt?

Freelancer graafikon koronavuosi
Viime keväänä tuli hengattua paljon parvekkeella ja ihailtua tämän puun lehtien kehitystä.

9.4.2021 Kukapa meistä olisi ikinä uskonut viime vuoden maaliskuussa, että vielä vuoden päästä ollaan eristyksissä, pelokkaina ja epävarmoina mitä tulevan pitää. Itse olin ainakin vielä toiveikkaana kesäkuussa suunnittelemassa road trippiä Skotlantiin. Nyt kun tunnelin päässä näkyy jo valonpilkahdus, uskaltaudun hieman reflektoimaan miten viime vuosi on ammatillisessa mielessä sujunut freelancer graafikon elämässä. Mikä muuttui ja loppuivatko työt kokonaan?

Read more

23.10.2020 - Kommentit pois päältä artikkelissa Freelancer graafikon hinnasto ja tuntipalkka – mistä palkkio muodostuu?

Freelancer graafikon hinnasto ja tuntipalkka – mistä palkkio muodostuu?

Visuaalisen suunnittelun tilaajaa saattaa askarruttaa, onko mainostoimistoilla tai freelancer graafikolla kiinteää hinnastoa, josta olisi helppo arvioida eri palveluiden kustannukset. Minuakin lähestytään usein kysymyksellä “paljon visuaalisen ilmeen uusiminen maksaa?”. Entä mikä on kokeneen graafisen suunnittelijan tuntipalkka ja miksei sitä ole usein ilmoitettu suunnittelijan sivuilla? Jos olet aina halunnut tietää vastauksen siihen mistä freelancer graafikon hinnasto ja palkkio muodostuu niin lue eteen päin!

Read more

10.2.2020 - Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää väreistä

Viisi asiaa, jotka jokaisen tulisi tietää väreistä

10.2.2020 Hei taas lukijat ja hyvää vuoden alkua! Olen lukenut viime päivinä inspiroivaa Kassia St. Clairin kirjaa The Secret Lives of Color. Tästä inspiroituneena vuoden ensimmäinen blogipostaukseni käsittelee värejä. Ehkä yllättäenkin, tämä on yksi hankalimmista teemoista, jonka kanssa olen tekemisissä graafisena suunnittelijana kun työpöydällä on yrityksen värimaailma. Aiheesta löytyy jokaiselta mielipide, joka on usein myös vahva, helppo muodostaa ja josta voisi käydä pitkiä filosofisiakin keskusteluja. Usein kuitenkin tuntuu, että graafisen suunnittelun tilaajalla ei ole selkeää käsitystä mitä vaikka eri värimuodot tarkoittavat. Jos sinulle on epäselvää onko valkoinen väri, mitä eroa on CMYKillä ja Pantonella tai mikä on vuoden 2020 suosituin väritrendi, niin lue eteenpäin!

Read more

18.11.2019 - Kommentit pois päältä artikkelissa Milloin on aika vaihtaa tuoreempaan? Visuaalisen ilmeen tilanneanalyysi.

Milloin on aika vaihtaa tuoreempaan? Visuaalisen ilmeen tilanneanalyysi.

18.11.2019 Hei pitkästä aikaa. Viime blogikirjoituksesta on taas vierähtänyt tovi sillä asiakasprojektit ovat taas ajaneet kirjoittelun edelle. Syksy on aina kiireistä aikaa visuaalisen suunnittelun projektien parissa. Parhaillaan toteutetaan niitä projekteja, joita ollaan suunniteltu viime keväänä. Kohta on aika aloittaa suunnitteluprosessit ensi vuoden projekteille ja ajattelinkin siksi kirjoittaa siitä mikä visuaalisen ilmeen tilanneanalyysi on, miksi sen tekeminen on tärkeää ja mitä sen onnistumiseksi vaaditaan.

Read more

12.6.2019 - Kommentit pois päältä artikkelissa Muuttomatka – informaatiomuotoilu osana teosta lintujen muuttoliikkeistä

Muuttomatka – informaatiomuotoilu osana teosta lintujen muuttoliikkeistä

Kuvitukset Aunis Ahonen

12.6.2019 Tervehdys! Kirjoittelen tällä kertaa henkilökohtaisesta informaatiomuotoilu -projektistani, jota olen työstänyt pienen työryhmän kanssa jo muutaman vuoden ajan ja joka on vihdoin valmistunut. Muuttomatka on verkkoteos, joka kertoo neljän linnun matkasta Suomesta maailmalle. Matkan varrella opitaan siitä, kuinka jokavuotinen muutto tapahtuu, miten linnut muuttavat ja kuinka ne löytävät perille, sekä tutustutaan lintujen elämään.

Read more

28.1.2019 - Kommentit pois päältä artikkelissa Suunnittelijoiden salaisimmat työvälineet

Suunnittelijoiden salaisimmat työvälineet

28.1.2019 Shhh, älä kerro kenellekään, mutta paljastan kohta suurimman salaisuuteni luovana suunnittelijana. Tämä yllättävä keino voi auttaa myös sinua luovan suunnittelun tilaajana kehittämään visuaalista linjaasi parempaan suuntaan, joten nyt kannattaa lukea eteen päin.

Read more

23.11.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Viiden ainesosan resepti, jolla visuaalisen ilmeen uudistaminen ei näytä keskinkertaiselta

Viiden ainesosan resepti, jolla visuaalisen ilmeen uudistaminen ei näytä keskinkertaiselta

hyvä visuaalisen ilmeen uudistaminen

23.11.2018 Uuden vuoden alku lähestyy ja vuoden vaihtuminen on henkinen rajapyykki uuden aloittamiseen. Olenkin huomannut urani aikana, että monien yrityksien ja organisaatioiden visuaalisen ilmeen uudistaminen ajoittuu tähän vuoden aikaan. Tässä tekstissä käsittelen keskisuuren organisaation näkökulmasta sitä, millä aineksilla uudistusprosessissa voidaan välttää keskinkertainen lopputulos. Jos aihe on ajankohtainen sinulle, niin lue myös vinkit onnistuneen visuaalisen ilmeen tilaamiseen -teksti, joka liippaa läheltä aihetta.

Read more

12.10.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Ensimmäinen vuosi visuaalisen suunnittelun yrittäjänä: viisi tärkeintä opittua asiaa

Ensimmäinen vuosi visuaalisen suunnittelun yrittäjänä: viisi tärkeintä opittua asiaa

12.10.2018 Syksy on alkanut sopivan kiireisissä merkeissä työrintamalla ja starttaamassa on parikin uutta mielenkiintoista projektia, joiden työstämään pääsemistä odotan innolla. Takanani on nyt suunnilleen tasan vuosi visuaalisen suunnittelun yrittäjänä toimimista. Vuosi on ollut jännittävä, inspiroiva sekä vapauttava ja mukaan on mahtunut paljon uusien asioiden sisäistämistä ja oppimista. Ajattelinkin nyt purkaa sanoiksi muutaman tärkeimmän kokemani opetuksen menneeltä vuodelta ja kertoa mitkä viisi asiaa ovat mielestäni tärkeimmät ensimmäisen vuoden yrittäjyydelle.

Read more

12.9.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Mistä tunnet sä hyvän suunnittelijan? Onko oikea sulle hän?

Mistä tunnet sä hyvän suunnittelijan? Onko oikea sulle hän?

Millainen on ammattitaitoinen suunnittelija?

13.9.2018 Mistä tunnistat onko suunnittelija hyvä ja ammattitaitoinen, ja sopii juuri sinun projektiisi? Tässä kirjoituksessa annan kullan arvoisia vinkkejä siitä millä voit tunnistaa onko suunnittelija osaava jo ennen kuin palkkaat tämän mukaan projektiisi ja ennen kuin olette kohdanneet kasvotusten.

Read more

15.8.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Minne ne suunnittelijat menneet on eli mistä löydät hyvän freelancer-suunnittelijan hiomaan tiimisi timanttiseksi?

Minne ne suunnittelijat menneet on eli mistä löydät hyvän freelancer-suunnittelijan hiomaan tiimisi timanttiseksi?

Freelancer-suunnittelija täydentää tiimisi

15.8. Nyt kun kesälomat on pikkuhiljaa taputeltu päätökseen ja projektit alkavat käynnistyä, on ajankohtaista miettiä tarvitaanko visuaalisen suunnittelun tiimeihin vahvistusta. Aina ei ole tarpeen palkata vakituista tekijää vaan usein riittää tilapäisen freelancer-avun tilaaminen. Parhaimmat friikut ovat kuitenkin hyvin työllistettyjä ja välillä tulee eteen uusien kykyjen etsiminen. Suunnittelupalveluiden tarjoajia on kaiken tasoisia ja hintaisia, joten voin vain kuvitella miten hankalaa juuri omaan projektiin tai organisaatioon voi olla löytää sopiva freelancer-suunnittelija. Jos olet itse tämän ongelman edessä tai luulet kohtaavasi sen tulevaisuudessa niin älä huoli, tässä sinulle kirjoitus siitä mistä löydät hyvän freelancer-graafikon hiomaan tiimisi timanttiseksi!

Read more

13.6.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Viisi + yksi vinkkiä: miten onnistut visuaalisen ilmeen tilaamisessa?

Viisi + yksi vinkkiä: miten onnistut visuaalisen ilmeen tilaamisessa?

visuaalisen ilmeen tilaaminen

13.6.2018 Varmaan kaikkia graafisen identiteettinsä uudistajia tai uuden ilmeen kehittäjiä askarruttaa visuaalisen ilmeen tilaaminen, uudistusprosessin aloittaminen, tekijän valitseminen sekä suunnittelutyön onnistuminen. Avain onnistuneeseen lopputulokseen löytyy itseltäsi ja siitä mitä sinun tulisi ilmeesi uudistajana tietää ennen työn tilaamista suunnittelijalta. Lukemalla nämä yksinkertaiset ohjeet tilaamiseen valmistautumisesta vältät projektisi kanssa harhailun ja mahdolliset epäonnistumiset suunnittelijan ohjeistamisessa halutulle tielle.

Read more

22.4.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Visuaalista virkistäytymistä Meksikossa

Visuaalista virkistäytymistä Meksikossa

14.4.2018 Vierailin muutama kuukausi sitten etätyöskentelemässä meksikolaisen arkkitehtiystäväni luona Guadalajarassa Meksikossa. Lattarikulttuuri on lähellä sydäntäni, sillä olin opiskellessani vaihdossa Chilessä ja olen sen jälkeen matkustellut monissa Etelä-Amerikan maissa. Kulttuurissa minua kiehtoo erityisesti sen värikkyys, elävyys, ystävällisyys, vieraanvaraisuus ja avoimuus. Meksikon visuaalinen maailma tuo hyvää perspektiiviä Suomen pelkistettyihin muotoihin ja väreihin.

Read more

11.3.2018 - Kommentit pois päältä artikkelissa Freelancer-graafikko

Freelancer-graafikko

Freelancer-graafikko

11.3.2018 Tervetuloa seuraamaan blogiani! Täällä kirjoittelen siitä millaista työtä helsinkiläinen freelancer-graafikko tekee, esittelen ehkä joitain opettavaisimpia projektejani ja kerron siitä miten graafisen suunnittelun tilaaja voi saada aikaan timanttisen laadukasta jälkeä omissa projekteissaan.

Read more